U.S. CitiesCity-Data Forum Index
Go Back   City-Data Forum > Blogs > How Do I Advance My Spiritual Life?
 [Register]
Please register to participate in our discussions with 2 million other members - it's free and quick! Some forums can only be seen by registered members. After you create your account, you'll be able to customize options and access all our 15,000 new posts/day with fewer ads.
Going to church, reading the bible, listening to Christian music will not advance your spiritual life. These activities may give you more understanding but until you are ready to lay down your life and take up your cross this leads nowhere.

What I am talking about is the sacrifice of self to advance the cause of Jesus Christ in the world. There is a destiny that God had for each of us that only we can personally discover. We can discover it only by detaching from the world and making ourselves available for the Holy Spirit. By detaching from the world--now you have time--the commodity that most Christians are not willing to give.

Jesus said, "Self-help is not help at all. Self-sacrifice is the way, to finding yourself, your true self. (Matthew 16:25)

"God has planted eternity in the human heart." (Ecclesiastes 3:11)

"Anyone who lets himself be distracted from the work I plan for him is not fit for the Kingdom of God." (Luke 9:62)

"The most important thing is that I complete my mission, the work that the Lord Jesus gave me." (Acts 20:24)

"We have been sent to speak for Christ." (2 Corinthians 5:20)

"We are God's workmanship, created in Christ Jesus, to do good works, which God prepared in advance for us to do." (Ephesians 2:10)

Albert Finch
www.thekeys2kingdom.com
Rate this Entry

Deeds, Claims, & Promises of Jesus - 1 (OF 11)

Posted 09-09-2016 at 02:49 PM by Albert Finch


Have the class (or individual) read aloud each of the ascribed scriptures. Then dictate the indicated summary. The student is to recite the summary of each of the scriptures 5 times per day until the next class.


John 5:18-22; Jesus has the authority to raise the dead. All judgment is committed to Jesus.

John 8:12; Jesus is the light of the world. Jesus will free the believer of any system of false beliefs.

Matthew 28:18; All power is given to Jesus in heaven and earth!

Matthew 8:13; It Is God’s will to heal.

Matt 9:18-19, 23-25; Jesus has the power to raise from the dead.

John 6:8-13; Jesus can overcome lack.

John 4:9-10, 14; Living water is available to the believer.

John 6:39-40; The believer has the promise of resurrection.

Matt 5:20; Being a good person and doing good works will not get you into the kingdom of heaven.


HOMEWORK

Matthew - Chapter 3 - Quiz

1. What did Isaiah prophecy about John the Baptist in
Isaiah 40:3 ?
Answer: The voice of him that __________________
in the wilderness, prepare ye the way of the Lord, make
straight in the________a highway for our God.

2. What did John the Baptist say was present?
Answer:________________is at hand.

3. What did John the Baptist instruct the religious leaders as
well as the people to do?
Answer: ___________for the________is at hand.

4. What is going to be cut down and cast into the fire?
Answer: ___________which bringeth not forth good fruit is
cut down and cast into the fire.

5. Who will baptise with the holy ghost and with fire?
Answer:_______________.

6. What power did Jesus receive at Baptism?
Answer: The power of The_________________.

7. What realm was penetrated at the Baptism of Jesus?
Answer: The_______________.


Luke - Chapter 4 - Quiz

1. How did Jesus answer satan?
Answer: With the_______________of God.

2. What power was Jesus operating under?
Answer: And Jesus returned in the power of the
_________________.


3. What was Jesus anointed to do?
Answer: ______________the gospel to the poor,
______________the brokenhearted,
______________deliverance to the captives
______________to the blind,
______________them that are bruised.


4. Of the ones that came to Him, how many people did
Jesus Heal?
Answer: And he laid his hands on_______________
of them and healed them.


5. What did God send Jesus to preach?
Answer: I must preach____________to other cities
also: for therefore I am sent.


Quiz Answers

Matthew - Chapter 3

1. Crieth, desert

2. The Kingdom of God

3. Repent, Kingdom of God

4. Every tree

5. Jesus

6. Holy Spirit

7. The heavens


Luke - Chapter 4

1. Word

2. Spirit

3. Preach, heal, preach deliverance, recovering of
sight, set at liberty

4. All

5. The Kingdom of God
Posted in Christianity
Views 270 Comments 1
Total Comments 1

Comments

  1. Old Comment
    How do I find DCP #2-11
    permalink
    Posted 04-06-2020 at 08:50 AM by Pfraser007 Pfraser007 is offline
 

All times are GMT -6. The time now is 01:33 PM.

© 2005-2020, Advameg, Inc. · Please obey Forum Rules · Terms of Use and Privacy Policy · Bug Bounty

City-Data.com - Contact Us - Archive 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 - Top