U.S. CitiesCity-Data Forum Index
Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
 [Register]
Please register to participate in our discussions with 2 million other members - it's free and quick! Some forums can only be seen by registered members. After you create your account, you'll be able to customize options and access all our 15,000 new posts/day with fewer ads.
View detailed profile (Advanced) or search
site with Google Custom Search

Search Forums  (Advanced)
Reply Start New Thread
 
Old 06-02-2018, 12:17 AM
 
Location: Virginia
1,606 posts, read 633,166 times
Reputation: 1547

Advertisements

Quote:
Originally Posted by Tek_Freek View Post
Is there a separate service listed here or is it win32 that is the problem?
That is one of the confusing parts.

If I go to services and double-click on malwarebytes and then click on dependencies ... I get the "Win32: Can't find file" popup.

I'm just guessing but I think that file allows 32bit based apps run on 64bit systems like mine?
Reply With Quote Quick reply to this message

 
Old 06-02-2018, 09:49 AM
 
Location: McAllen, TX
3,991 posts, read 2,627,494 times
Reputation: 4769
Have you tried this?

There are two tools available that may help.

MB-Check and MB-Clean are here
https://forums.malwarebytes.com/topi...support-tools/

I would start with the MB Cleanup Utility

Then do a clean install and you may want to re-download the latest version again just to be sure.

If you are still having problems I would look for other things that may be blocking it from running or installing correctly. Do you have another AV running?, if so try disabling your real-time protection.

Another thing you could try is to run MB in safe mode. That will ensure that nothing else is conflicting with it.
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-02-2018, 01:09 PM
 
Location: Virginia
1,606 posts, read 633,166 times
Reputation: 1547
Success!

A tech (exile360) at the Malwarebytes forum had me run some tests and the following are the instructions and steps that I went through:



It looks like the WMI service is having issues and that's why Malwarebytes won't run since it's one of Malwarebytes' dependencies (it's also used for System Restore in Windows and other system components of the OS as well as other software). To fix it, please do the following:

Download Tweaking.com Windows Repair and install it.

Once installed or extracted, launch Repair_Windows.exe
Click on the Repairs - Main tab
Click on the Open Repairs button

Once it displays the list of repairs, click the checkbox next to All Repairs so that everything listed is UNCHECKED

Now, click the checkbox next to Repair WMI so that it is checked

Click on the Start Repairs button at the bottom
Once it completes, allow it to restart your system
Once that's done, see if Malwarebytes now works properly.
====================

I don't know exactly what or why the WMI wasn't working but before this fix I had gone into services and it showed WMI as being in automatic and running as it was supposed to be!?

No matter ....

After six months, malwarebytes is working again!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-02-2018, 02:53 PM
 
Location: Virginia
1,606 posts, read 633,166 times
Reputation: 1547
BTW ... Thank You All for your help and responses!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-02-2018, 09:14 PM
 
28,648 posts, read 40,627,244 times
Reputation: 37346
You're welcome, and thanks for letting us know. Not everyone does.
Reply With Quote Quick reply to this message
Please register to post and access all features of our very popular forum. It is free and quick. Over $68,000 in prizes has already been given out to active posters on our forum. Additional giveaways are planned.

Detailed information about all U.S. cities, counties, and zip codes on our site: City-data.com.


Reply
Please update this thread with any new information or opinions. This open thread is still read by thousands of people, so we encourage all additional points of view.

Quick Reply
Message:

Over $104,000 in prizes was already given out to active posters on our forum and additional giveaways are planned!

Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
Similar Threads
Follow City-Data.com founder on our Forum or

All times are GMT -6. The time now is 06:14 PM.

© 2005-2019, Advameg, Inc. · Please obey Forum Rules · Terms of Use and Privacy Policy · Bug Bounty

City-Data.com - Archive 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 - Top