U.S. CitiesCity-Data Forum Index
Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
 [Register]
Please register to participate in our discussions with 2 million other members - it's free and quick! Some forums can only be seen by registered members. After you create your account, you'll be able to customize options and access all our 15,000 new posts/day with fewer ads.
View detailed profile (Advanced) or search
site with Google Custom Search

Search Forums  (Advanced)
 
Old 04-20-2010, 01:49 PM
 
Location: Denver, CO
1,278 posts, read 1,828,004 times
Reputation: 912

Advertisements

I'm wondering if any of you guys have noticed this issue with your Ipod Touch. About a couple months ago, I caved in and paid the $4.95 for the OS 3.0 update for my 2nd Gen Ipod Touch. Shortly after, I noticed that the wifi signal in the top left corner of the screen was fluctuating from full to half to one bar and sometimes to no signal at all (total loss of Internet connectivity).

I fooled around with all kinds of settings. Reset Linksys router a number of times, updated the firmware on the router, reset network settings on Ipod, established a static IP on the Ipod, fresh install of Ipod OS, etc. Nothing seemed to work. I switched out my router with my roommate's router. Same deal. Finally, I concluded that the routers were crapping out on me. Though the routers were not performing that well, this didn't seem to be the complete answer. I downgraded to the latest 2.0 OS and the connection seemed to be stable again (as long as my wireless router was stable; we tested this by using the wifi on my roommate's laptop. thus, I knew when the router wasn't only affecting the Ipod).

Last week, I purchased a new Linksys router (old school blue router with two antennas in the back). I also re-upgraded my Ipod to OS 3.1.3. Everything seemed to be peachy for the first 20 mins or so. Then, out of the blue, my Ipod's wifi signal started fluctuating again. D'oh! As far as I can tell, the DL/UL speeds seem alright. They're averaging about 3.5 and 3.8 Mbps respectively, according to the Speedtest.net app I have on it (I'm guessing that's pretty good, no?). The Wifi signal just seems to be fluctuating constantly, regardless of how close I am to the router/hotspot.

By Googling this issue, there seem to be a lot of folks who are experiencing this same issue after upgrading their OS to 3.0 and later. Have you guys experienced this? If so, have you found any surefire solutions? Please share.


Thanks!

Last edited by mcb1025; 04-20-2010 at 01:58 PM..
Reply With Quote Quick reply to this message

 
Old 04-20-2010, 10:42 PM
 
Location: Western Bexar County
3,823 posts, read 13,139,430 times
Reputation: 1895
I have an IPod Touch w/3.1.3 OS. I have a hard time connecting to my wireless network (took several tries tonight). From what I heard, it has to do with WIFI security (I use WPA2). I hope Apple can fix this.
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
Please update this thread with any new information or opinions. This open thread is still read by thousands of people, so we encourage all additional points of view.

Quick Reply
Message:

Over $104,000 in prizes was already given out to active posters on our forum and additional giveaways are planned!

Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
Similar Threads
Follow City-Data.com founder on our Forum or

All times are GMT -6.

2005-2018, Advameg, Inc.

City-Data.com - Archive 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 - Top