U.S. CitiesCity-Data Forum Index
Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
 [Register]
Please register to participate in our discussions with 2 million other members - it's free and quick! Some forums can only be seen by registered members. After you create your account, you'll be able to customize options and access all our 15,000 new posts/day with fewer ads.
View detailed profile (Advanced) or search
site with Google Custom Search

Search Forums  (Advanced)
 
Old 07-23-2008, 11:52 PM
 
1,730 posts, read 4,480,155 times
Reputation: 850

Advertisements

Sometimes when someone posts a reference to additional information here, and I want to click on it, the following message comes in from Windows Internet Explorer: "Could not perform this operation because the default mail client is not properly installed." But it does not tell me what I need to do to fix the problem. Does anyone knows what I need to do next? Thank you,
Reply With Quote Quick reply to this message

 
Old 07-24-2008, 01:07 AM
 
Location: Cicero, NY
625 posts, read 1,645,362 times
Reputation: 221
first, what do you use for email--is it web based or is it a client--like outlook/outlook express or thunderbird?
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 07-24-2008, 10:13 PM
 
1,730 posts, read 4,480,155 times
Reputation: 850
Quote:
Originally Posted by jrice View Post
first, what do you use for email--is it web based or is it a client--like outlook/outlook express or thunderbird?
For e-mail I go to Yahoo from my computer, and I have no problems with that. It is when someone posts a reference to something else, and I need to click on that reference that I will get the warning from Windows.
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 07-24-2008, 10:34 PM
 
Location: SW Missouri
15,853 posts, read 30,798,948 times
Reputation: 22404
Quote:
Originally Posted by RUBIES77 View Post
Sometimes when someone posts a reference to additional information here, and I want to click on it, the following message comes in from Windows Internet Explorer: "Could not perform this operation because the default mail client is not properly installed." But it does not tell me what I need to do to fix the problem. Does anyone knows what I need to do next? Thank you,
It sounds to me like you are clicking on a maito: link (meaning to send an email to someone) rather than a website URL.

If you do not have Outlook or OUtlook Express or some other mail program installed on your computer, then when the computer tries to open the mailto: link it cannot and you get the error message.

To avoid this problem, just right-click the link and copy to the clipboard. Then go to Yahoo and paste it into the TO:

I hope that helps.

20yrsinBranson
Reply With Quote Quick reply to this message
Please register to post and access all features of our very popular forum. It is free and quick. Over $68,000 in prizes has already been given out to active posters on our forum. Additional giveaways are planned.

Detailed information about all U.S. cities, counties, and zip codes on our site: City-data.com.


Reply
Please update this thread with any new information or opinions. This open thread is still read by thousands of people, so we encourage all additional points of view.

Quick Reply
Message:

Over $104,000 in prizes was already given out to active posters on our forum and additional giveaways are planned!

Go Back   City-Data Forum > General Forums > Science and Technology > Computers
Follow City-Data.com founder on our Forum or

All times are GMT -6. The time now is 12:48 PM.

© 2005-2019, Advameg, Inc. · Please obey Forum Rules · Terms of Use and Privacy Policy · Bug Bounty

City-Data.com - Archive 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 - Top